h

Arbeidsmigranten en huisvesting, wij volgen dit dossier kritisch.

3 april 2022

Arbeidsmigranten en huisvesting, wij volgen dit dossier kritisch.

Foto: Jessica Hobo

Op 4 oktober 2021 was Emile Roemer in Dronten om te spreken over de huisvesting van arbeidsmigranten. Dronten heeft een groot aantal arbeidsmigranten en deze zullen moeten worden gehuisvest. In de woonvisie moet dit ook zeker worden meegenomen.   

Voor nu ligt de Roodbeenweg onder de hamer. Er ligt een aanvraag voor units voor 252 arbeidsmigranten. Daar heeft de gemeente geen vergunning voor afgegeven. Omwonenden hebben een voorlopige voorziening aangevraagd bij de rechter.  

Wij blijven dit dossier kritisch volgen omdat de infrastructuur niet bestand is tot deze aantallen arbeidsmigranten. Omdat de omwonenden niet zijn meegenomen in het participatietraject en zeer negatief staan ten opzichte van deze plannen.  En omdat het bij de gemeente ontbreekt aan visie.   

Reactie toevoegen

U bent hier