h

Video's

Hoe een bestuur in een samenleving kan staan, dat wil Duvekot laten

Is de SP het vijfde wiel aan de wagen? 'Absoluut niet"

De angst moet weg in Dronten. En de politiek moet durven te vertrouwen

De reactie van SP-lijsttrekker Peter Duvekot op de verkiezingsuitslag.

Veel partijen in Dronten praten inmiddels over het terugbrengen van de “menselijke maat”. Door heel Nederland buitelen partijen over elkaar heen om dit het hardst te kunnen roepen. Maar wat is dat nou precies dan? Voor ons in elk geval speerpunt #1 voor de komende periode. Lijsttrekker Peter Duvekot legt uit.

Zomaar even tussendoor op pad met onze nummer 2 van de lijst, Jeanet Jonker. Haar valt op dat er nog veel winst te behalen als het gaat om de verstening van Dronten.

Zomaar even op pad met onze nummer 3 van de lijst, Kim Reinink-Walles‬⁩ Zij houdt zich onder andere bezich met duurzaamheid, milieu en het klimaat.

SP-lijsttrekker Peter Duvekot sprak op woensdag 9 maart 2022 in Swifterbant over onder andere de paardenweides, Swifterbant-zuid, de windplannen, verkeersveiligheid bij de winkelcentra en over de sportzaal in het dorp. 

Jan Ammerlaan (Leefbaar) en Peter Duvekot (SP) over inspraak in de wijken. Tijdens het debat van WNL Haagse Lobby op 7 maart 2022.

Ondertussen in Dronten wordt er hard gewerkt voor extra campagne materiaal.

Maandagavond 7 maart gaat Peter weer in debat met de overige lijsttrekkers van Dronten op radio 1 NPO van 20:30 tot 21:30.Het debat zal voor een groot deel gaan over de groei van Dronten. Een opgave vanuit het rijk die ons de komende jaren te wachten staat. Ter voorbereiding oefenden we al wat met Monopoly….

Mooie plaatjes tijdens verkiezingen? Of gewoon een eerlijk en goed sociaal en menselijk geluid in Dronten? Juist ook buiten de tijd van verkiezingen!

Het dossier ‘landjepik’, de soap rond nieuwbouwwijk Swifterbant-zuid en de camera’s in de spreekkamers van het gemeentehuis zijn volgens de SP vergelijkbaar met wat landelijk de toeslagenaffaire is. Lijsttrekker Peter Duvekot pleit daarom voor een hele nieuwe bestuurscultuur: „De grondhouding moet gewoon anders.”

Swifterbant zuid. Hoe staan wij hier in? Het is een politieke chaos: een onduidelijk geluidsonderzoek.. intimiderende communicatie.. vertrouwelijke geheime sessies met de raad waarin extreme maatregelen besproken werden.. een wethouder die het bijltje er bij neergooit.. een extern bureau die een projectleider levert, die even later de opdracht verder niet meer wil uitvoeren.

En dan als klap op de vuurpijl een nieuwe wethouder die de gemeenteraad vanaf nu vooral alleen maar wil informeren en niet consulteren. Want dat is zo lekker voor het tempo.

Niks “terug naar de tekentafel”. De plannen die voor enorm veel onrust zorgden worden onveranderd doorgeduwd.

Weg met deze bestuurscultuur! Tijd voor een eerlijke politiek. Ook in Dronten.

U bent hier