h

Arbeidsmigranten bijeenkomst

6 oktober 2021

Arbeidsmigranten bijeenkomst

Foto: Jessica Hobo

SP Dronten wil iedereen die aanwezig was op de avond over arbeidsmigranten bedanken voor hun komst en bijdrage. De bijeenkomst werd geleid door onze fractievoorzitter Peter Duvekot. In het panel Petra Bolster van de FNV, fruitteler Leander Vereecken, wethouder Peter van Bergen en voorzitter aanjaagteam Bescherming Arbeidsmigranten Emile Roemer. In het panel miste een uitzendbureau: geen enkel uitzendbureau wilde komen…  

Er is gesproken over hoe wij uitbuiting van arbeidsmigranten kunnen tegengaan. Over hun afhankelijkheid wanneer werkgever en huisvester één zijn. Over hoe huisjesmelkers hun zakken vullen met huisjes vol matrassen waar arbeidsmigranten €100 per week per bed betalen. Over idiote boetes wanneer iemand bijvoorbeeld een pot pindakaas laat staan. Maar ook over de vraag hoe wij het internationaal gesleep met werknemers kunnen voorkomen, wanneer het loon voor hard werk in verhouding zou staan met de levensstandaard in een land. 

En voor Dronten specifiek het huisvestingsprobleem: waar dan? De wethouder wil met inwoners en ondernemers gaan bekijken hoe de gemeente meer leiding aan de huisvesting kan gaan geven. Daarnaast zal men in de toekomst alert zijn op bedrijven die zich hier willen gaan vestigen en die arbeidsmigranten gaan inhuren. Vooraf zal de huisvesting geregeld moeten worden. 

De SP blijft zich ook hiervoor inzetten, lokaal en landelijk. Doet u mee? 

Reactie toevoegen

U bent hier