h

Bananenmonarchie

25 februari 2021

Bananenmonarchie

Foto: Onbekend / Anneke Popa

Zo werd Nederland laatst benoemd in de Tweede Kamer…  

De verkiezingen komen eraan in een tijd dat er een pandemie heerst. De stempassen zijn verstuurd en het wordt duidelijk welke maatregelen er genomen zijn: je kunt door 3 mensen gemachtigd worden en voor 70+ers is het stemmen per brief een optie.
Behoor je tot een risicogroep dan is het mogelijk om al op 15 en 16 maart je stem uit te brengen. Hiervoor stelt Dronten één stembureau per kern beschikbaar. In Biddinghuizen en Swifterbant is het voor mensen die kwetsbaar en misschien moeilijk ter been zijn waarschijnlijk wel te doen. In Dronten is de afstand erg groot: met je rollator van de Munten naar centrum Dronten.  

In de Tweede Kamer is een SP-motie aangenomen dat in elke gemeente enkele stembureaus twee dagen eerder open moeten. De gemeente mag zelf bepalen welke stembureaus dit zijn. Ook moeten er niet minder maar meer stembureaus in elke gemeente komen.
Hoe Dronten het aantal stembureaus heeft ingevuld is nog niet duidelijk, maar gezien de maatregelen tot nu toe, stemt het ons niet hoopvol.  

SP Dronten constateert dat de gemeente onvoldoende doet om mensen gebruik te kunnen laten maken van een recht dat bij een democratie hoort: je stem uitbrengen! 

 

Reactie toevoegen

U bent hier