h

Trieste pogingen tot “nieuwe verbindingen”

15 oktober 2019

Trieste pogingen tot “nieuwe verbindingen”

Foto: Pixabay

De begroting voor het komende jaar ligt weer voor ons. Er staan geen enorm schokkende zaken in dit jaar. We kabbelen als gemeente eigenlijk maar een beetje voort.

Als partij maken we ons vooral zorgen om de zaken die er niet in staan. Gerommel met huishoudelijke hulp voor mensen die niet zonder kunnen. Herijkingen hier en daar die weer tot bezuinigingen gaan leiden. Samenwerking met twijfelachtige leveranciers voor hulpmiddelen voor mensen die dat broodnodig hebben. En zo kan ik nog wel even door gaan.

Op wat er wel in staat zouden we in elk geval al snel €125.000 willen besparen. En dat willen wij onder andere doen door te korten op city marketing. 25.000 euro om de woonvisie uit te voeren.. via city marketing?! Kom nou toch. City marketing in een dorp waar de mensen liever normaal doen (want dan doe je al gek genoeg...)?

Maar de grootste klap kunnen we maken door het stokpaardje van deze coalitie gewoon maar eens op stal te zetten. Sinds de start van deze periode hebben we de trieste pogingen tot “nieuwe verbindingen” mogen beleven. Barbecues waar meer ambtenaren en politici aanwezig waren en waar het motto “bring your own sausage” sowieso niet heel uitnodigend bleek.

Die “nieuwe verbindingen” kan ik inmiddels al niet meer horen.

Schrijnend werd duidelijk dat die nieuwe verbindingen bij discussies over: verbouwing van het gemeentehuis, bouw van windmolens, aanleggen van “nieuwe natuur” en overige belangrijke zaken ineens niet zo heel belangrijk meer bleken. Investeer daar nu eerst maar eens in. Die “nieuwe verbindingen” kan ik inmiddels al niet meer horen.

Onze oproep: stop met deze gekkigheid en besteed die 125.000 euro aan verstandiger zaken

Peter Duvekot is fractievoorzitter van de SP in Dronten

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier