h

Openbaarheid gewenst bij subsidies Meerpaal

15 juni 2018

Openbaarheid gewenst bij subsidies Meerpaal

Foto: Fred Bervoets

Er gaan jaarlijks miljoenen aan subsidies richting de Meerpaal, maar de besteding daarvan is deels niet controleerbaar. SP-fractievoorzitter Peter Duvekot sprak daarover gedurende een commissievergadering zijn verbazing uit.

"Er gaat nogal wat geld naar De Meerpaal en als inwoner van Dronten zou ik daar ook benieuwd naar zijn”: aldus Duvekot. Wethouder Ton van Amerongen (VVD) antwoordde dat er sprake was van een subsidie relatie en dat de jaarstukken altijd bij De Meerpaal zelf konden worden opgevraagd.

De redactie van De Drontenaar heeft dat vervolgens gedaan maar kreeg de stukken niet te zien, volgens de Meerpaal zijn hun jaarrekeningen alleen openbaar in hoeverre dat verplicht is en dit deel ligt bij de Kamer van Koophandel.

Dat de jaarstukken zijn onder geheimhouding beschikbaar gesteld zijn aan de gemeenteraad doet er volgens Duvekot niet toe, het dient volgens de SP-voorman gewoon controleerbaar te zijn welke invulling er aan miljoenen subsidies gegeven wordt. "Ik ken de inhoud nog niet en weet dus niet wat er speelt. Maar dàt er iets speelt, voel ik inmiddels wel aan mijn water."aldus Duvekot tegenover De Drontenaar.

[De Dronternaar 15 juni 2018]

Bron: De Drontenaar

Reactie toevoegen

U bent hier