h

Dronten

B en W moeten opgestoken vinger over dossier ‘landjepik’ serieus oppakken

DRONTEN - De gemeenteraad geeft B en W de opdracht om de opgestoken vinger van de Rekenkamer over de afhandeling van het dossier ‘oneigenlijk grondgebruik’ serieus op te pakken. Alleen de SP gaat daarin niet mee. „Het gaat over een bestuurscultuur en volgens ons is dat nog lang niet afgerond en uitgesproken”, aldus fractievoorzitter Peter Duvekot.

Lees verder

https://www.dedrontenaar.nl/nieuws/gemeente/242234/deur-gemeenteraadsvergadering-in-dronten-blijft-gesloten-voor-p

DRONTEN - De gemeenteraad houdt op de publieke tribune van de raadszaal in Dronten vast aan de anderhalve-metertegel. Ook bij de vergadering van donderdag (7 oktober, 19:30 uur) verzoekt de raad het publiek om het te volgen via de rechtstreekse videoverbinding.

Lees verder

SP-voorstel voor fiets-verkeerslichten in Dronten krijgt weinig steun

DRONTEN - SP-gemeenteraadslid Frans Rietveld pleit voor verkeerslichten met een drukknop bij gevaarlijke fietsoversteekplaatsen in de gemeente Dronten: „Dan heb je het probleem in één klap opgelost.”

Lees verder

Nu ook Leefbaar en SP vóór zijn, komt er een stichting Dronten Marketing

DRONTEN - Er komt een stichting die de promotie van Dronten oppakt en daarvoor jaarlijks 139.000 euro van de gemeente krijgt. De fractie van Leefbaar had twee weken geleden nog bedenkingen en de SP was zelfs mordicus tegen. Ook deze twee partijen gingen donderdag alsnog akkoord met het voorstel van B en W.

Lees verder

Gemeenteraad grijpt hard in bij dossier ‘landjepik’: „Tot hier en niet verder”

DRONTEN - De voltallige gemeenteraad heeft B en W vanavond een ferme tik op de vingers gegeven als het gaat om het dossier ‘oneigenlijk grondgebruik’. Wethouder Ton van Amerongen (VVD) moet binnen twee weken met een verbeterplan komen. Als het aan de gemeenteraad ligt, schakelt hij voor alle lopende dossiers een onafhankelijke bemiddelaar in.

Lees verder
17 maart 2021

Landjepik?

Foto: Popa / SP
Ook de SP fractie hoort van inwoners, dat ze geïntimideerd worden als het gaat over oneigenlijk gebruik van gemeentegrond. Ze voelen zich weggezet als dief of fraudeur. Samen met de andere fractievoorzitters in de raad is de Rekenkamer gevraagd onderzoek te doen. Er is gevraagd naar de aard en de omvang van de negatieve signalen. Ook wil de gemeenteraad weten hoe de respectievelijke wethouders hiermee omgegaan zijn.
Lees verder

Er is geen enkele reden om bussluis Dronten-zuid te openen voor verkeer

DRONTEN - Wethouder Irene Korting heeft in september al afgeraden om Dronten-zuid te ontsluiten via de huidige bussluis richting rotone Dronterweg/Biddingringweg. In antwoord op vragen van Frans Rietveld (SP) herhaalt ze dat nu nog eens.

Lees verder

Wethouder erkent foute aanpak rond beeld 'De Polderpioniers'

Wethouder Ton van Amerongen van Dronten erkent dat het besluit over de nieuwe plek van het beeld 'De Polderpioniers' geen schoonheidsprijs verdient. Het college had voor het besluit beter zijn oor te luister moeten leggen bij betrokkenen. Dat zei de wethouder donderdagavond in een commissievergadering.

Lees verder

Tweespalt over plek De Polderpioniers in Dronten: ‘Beeld moet eenheid brengen, maar geeft verdeeldheid

Het beeld straalt eendracht uit, maar is inzet van een slepende discussie in Dronten. Op initiatief van een groep bewoners verhuisden de Polderpioniers vorig naar het Heuvelpark. Na een actie van een ander comité keert het terug aan De Noord. Wethouder Ton van Amerongen trekt zich dit ‘zwabberbeleid’ aan. ,,Desnoods betaal ik het uit eigen zak’’, zegt hij over de verplaatsing.

Lees verder

De Polderpioniers keren terug naar De Noord

Dronten - De politiek is niet van plan in te grijpen in de discussie over het beeld De Polderpioniers. Dat betekent dat het beeld weer gaat verhuizen, van het Heuvelpark waar het nu staat naar een prominentere plek aan De Noord.

Lees verder

Pagina's

U bent hier