h

Bijna 200 demonstranten bij Provinciehuis

27 augustus 2019

Bijna 200 demonstranten bij Provinciehuis

Foto: Fred Bervoets

Dinsdagavond 27 augustus hebben zich ondanks de tropische omstandigheden, bijna tweehonderd betogers verzameld bij het Provinciehuis in Lelystad, om te demonstreren voor een volledig ziekenhuis in die plaats.

Tijdens de demonstratie die voorafging aan de presentatie van het rapport: “Toekomstverkenning zorg in Flevoland” aan onder andere de politieke fracties van Flevoland, werden de aanwezigen toegesproken door Henk van Gerven (Tweede kamer lid SP en voormalig huisarts), Paul Kemps (huisarts Swifterbant) en Hermien Roddenhof (Stichting Behoud Ziekenhuis Lelystad).

De betoging vormde een duidelijk signaal richting de zorgverkenner, de Tweede kamer, het kabinet en minister Bruins. Binnenkort buigt de Tweede kamer zich over deze kwestie.

Fotoverslag

Reactie toevoegen

U bent hier