h

Ziekenhuis Lelystad

Aktie, demontstratie terugkeer volwaardig ziekenhuis in Lelystad

Dronten dringt bij staatssecretaris aan op meer aandacht voor borstkanker

DRONTEN - Vrouwen worden nog maar eens in de drie jaar opgeroepen voor onderzoek naar borstkanker. Op initiatief van Frans Rietveld (SP) gaat de gemeente Dronten er bij de staatssecretaris op aandringen om toch weer naar eens in de twee jaar te gaan.

Lees verder
27 augustus 2019

Bijna 200 demonstranten bij Provinciehuis

Foto: Fred Bervoets

Dinsdagavond 27 augustus hebben zich ondanks de tropische omstandigheden, bijna tweehonderd betogers verzameld bij het Provinciehuis in Lelystad, om te demonstreren voor een volledig ziekenhuis in die plaats.

Lees verder
19 augustus 2019

Zorg onvoldoende gewaarborgd in Flevoland

Foto: Fred Bervoets

Uit de conclusies van het rapport: “Toekomst verkenning zorg in Flevoland” kan worden opgemaakt dat, na het sluiten van het Zuiderzee ziekenhuis, het zorglandschap van Flevoland kwalitatief te kort schiet om goede en toegankelijke zorg te leveren.

Lees verder
7 augustus 2019

DEMONSTRATIE ZIEKENHUIS LELYSTAD

Foto: SP

Op dinsdagavond 27 augustus wordt vanuit IG&H – Health het adviesrapport ‘Toekomstverkenning zorg in Flevoland’ gepresenteerd en toegelicht aan de plaatselijke poltitiek.

Lees verder

'Terugkeer volwaardig ziekenhuis is niet reëel'

‘Dat de huisartsenzorg in Lelystad en de Noordoostpolder zo kwetsbaar is, had ik graag eerder willen weten. Gelukkig kan daar wel iets aan gedaan worden. Maar dan moeten de huisartsen wel eerst gaan samenwerken met elkaar en allerlei partners in de zorg. De laatste tijd was er juist vaak meer onderling gekibbel.’

Lees verder in de Flevopost

[Bron: De Flevopost 28 augustus 2019]

Lees verder

Protest tegen ‘medische afbraak’

De spoedeisende hulp en de acute verloskunde moeten terug naar het ziekenhuis in Lelystad. Dat eisten verschillende demonstranten voor het provinciehuis. De demonstratie was georganiseerd door de SP.

Lees verder

[Bron: Omroep Flevoland 28 augustus 2019]

Lees verder

Gaat de politiek strijden voor terugkeer spoedeisende hulp?

Moet er koste wat het kost worden vastgehouden aan de terugkeer van een volwaardig ziekenhuis in Lelystad met spoedeisende zorg en acute verloskunde? Of moet deze zorg op een andere manier worden georganiseerd?

Protestactie voor het provinciehuis

De toelichting van Bas Leerink in het provinciehuis begint dinsdagavond om 19.30 uur. Voorafgaand is er een protestactie voor behoud van de spoedeisende hulp en acute verloskunde van de SP, huisartsen en verloskundigen en de stichting Behoud Ziekenhuis Lelystad.

Lees verder

SP houdt demonstratie voor terugkeer volwaardig ziekenhuis

SP Flevoland houdt dinsdagavond een demonstratie voor de terugkeer van een volwaardig ziekenhuis in Lelystad. De demonstratie begint om half zeven aan de voorzijde van het Provinciehuis in Lelystad.

Lees verder 

[Flevopost 26 augustus 2019]

Lees verder

Gemeenteraad van Dronten vergadert in Lelystad over situatie ziekenhuis

In het provinciehuis in Lelystad wordt dinsdagavond gesproken over de toekomst van de zorg in Flevoland. Het is een gezamenlijke vergadering van Provinciale Saten en de gemeenteraden van onder andere Dronten.

De SP in Dronten heeft de bevolking in haar strijd voor een volwaardig ziekenhuis in Lelystad opgeroepen om massaal naar het provinciehuis te komen.

Lees verder in de Drontenaar

Lees verder

Protest voor 'volwaardig ziekenhuis' in Lelystad

Er komt een demonstratie voor de terugkeer van 24 uurs spoedeisende hulp en acute verloskunde in Lelystad. De actie is een initiatief van de SP.

Sinds het faillissement van het MC IJselmeerziekenhuis is Lelystad verstoken van acute verloskunde en spoedeisende hulp (SEH). In het rapport Toekomstverkenning zorg in Flevoland, opgesteld in opdracht van het ministerie, staat dat Flevoland "niet moet streven naar herstel van de situatie zoals die voor het faillissement was". 

[Bron: Skipr]

Lees verder

Pagina's

U bent hier