h

Wethouder Jaap Oosterveld samen met SP Dronten op pad

14 januari 2019

Wethouder Jaap Oosterveld samen met SP Dronten op pad

Foto: eigen foto / eigen foto

In de vergadering vóór het kerstreces hebben wij in de gemeenteraad gesproken over de afvalwijzer die op dit moment alleen nog maar digitaal te raadplegen is. Althans, zo leek het.

Volgens de wethouder en de kleine lettertjes in de informatiebrief is het altijd nog mogelijk om de afvalwijzer op papier te verkrijgen. Het is alleen niet heel makkelijk. De informatievoorziening hierover kan volgens ons veel beter, omdat niet iedereen in staat is om digitaal zijn of haar weg te vinden. 

Foto: SP

Wethouder Jaap Oosterveld zei in de vergadering tussen neus en lippen door dat hij desnoods graag bereid was de kalender persoonlijk langs te brengen bij bewoners die daar behoefte aan hebben. Die kans laten wij natuurlijk niet aan ons voorbij gaan en we hebben de wethouder meteen uitgedaagd om met ons mee te gaan naar mensen waarvan wij weten dat zij zo’n papieren versie wel zouden waarderen. 

Vanmiddag werd het woord bij de daad gevoegd. Samen met de fractievoorzitter Peter Duvekot en afdelingsvoorzitter Anneke Popa ging de wethouder langs twee bewoners in Dronten en Biddinghuizen. Natuurlijk is het bezoeken van twee bewoners vooral een ludieke actie, maar het was goed om de bewoners zelf aan het woord te kunnen laten en hun zegje te laten doen. De wethouder kreeg zo ook meteen een mooie gelegenheid om in gesprek te gaan met deze bewoners die ook een mening hebben over wat er bij hun in de buurt speelt. 

We vertrouwen erop dat er in een volgende ronde een stuk beter gecommuniceerd zal worden over alternatieven voor de digitale afvalwijzer. En we maken natuurlijk ook graag onze welgemeende complimenten aan de wethouder die sportief de handschoen op heeft gepakt om met ons mee te gaan vanmiddag.

Reactie toevoegen

U bent hier