h

Afval

SP snapt niets van dubbel tarief: „Niemand gooit zijn afvalpas expres weg”

DRONTEN - Frans Rietveld snapt niets van het dubbele tarief, dat de gemeente straks in rekening brengt als iemand zijn afvalpas door eigen schuld kwijtraakt. „Niemand gooit zijn afvalpas expres weg of maakt ‘m expres kapot”, vindt het SP-raadslid.

Lees verder

Ook kwetsbare mensen tellen 35 euro neer voor laten ophalen grofvuil

DRONTEN - De SP wil dat het aan huis ophalen van jaarlijks één kuub grofvuil of tuinafval gratis is voor mensen zonder auto, voor mensen met een laag inkomen, voor ouderen en voor inwoners met een slechte gezondheid. „Een nogal onduidelijk voorstel”, vond VVD’er Paul Gach. Samen met de rest van de gemeenteraad stemde hij het SP-voorstel weg.

Lees verder

Grofvuil aan de weg zetten goedkoper als je ‘t samen met de buren doet

DRONTEN - Het tarief voor het laten ophalen van grofvuil gaat volgend jaar voor de eerste kuub omhoog van 25 naar 35 euro. Bij grote hoeveelheden wordt het juist goedkoper

Lees verder

‘t Kost 25 euro als je straks je afvalpas per ongeluk in de ondergrondse gooit

DRONTEN - „Ik ken mensen die hun afval in de ondergrondse container gooien en dan gaat per ongeluk de afvalpas mee”, vertelt SP-raadslid Frans Rietveld. Momenteel kunnen zij voor 10 euro een nieuwe afvalpas aanvragen. Volgend jaar kost dat 25 euro

Lees verder
3 maart 2020

Na verhoging afvalstoffenheffing toename van illegale dumpingen

De SP was niet gelukkig met het aannemen van het voorstel om de afvalstoffenheffing te verhogen en het aantal kilo's dat bij de milieustraat kan worden ingeleverd, te verlagen.

Lees verder
14 januari 2019

Wethouder Jaap Oosterveld samen met SP Dronten op pad

Foto: eigen foto / eigen foto

In de vergadering vóór het kerstreces hebben wij in de gemeenteraad gesproken over de afvalwijzer die op dit moment alleen nog maar digitaal te raadplegen is. Althans, zo leek het.

Lees verder

Frans Rietveld ziet steeds meer dumpingen van afval: ,,Wat ik heb voorspeld komt helaas uit”

SP-raadslid Frans Rietveld heeft bij de verhoging van de afvalstoffenheffing de verwachting uitgesproken dat het gaat leiden tot meer illegale dumpingen. Hij heeft de indruk dat de praktijk hem gelijk geeft: ,,Wat ik heb voorspeld komt helaas uit.” Rietveld gaat het aankaarten in de gemeenteraad.

De Drontenaar 3 maart 2020

Lees verder

U bent hier