h

Verslag Info avond Nationaal Zorgfonds

10 november 2018

Verslag Info avond Nationaal Zorgfonds

Foto: SP

Grote opkomst bij de avond over het Nationaal zorgfonds. Goede gesprekken en inbreng van mensen die zorg nodig hebben, geven of gewoon geïnteresseerd zijn in wat er gaat gebeuren met de ziekenhuizen in Lelystad, Emmeloord, Dronten en met de zorg in het algemeen. Op 30 November komt er een vervolgavond. Locatie en tijd volgen! Enkele reacties op Twitter SP Lelystad:

Paul Kemps, huisarts in Swifterbant: “Dit zorgstelsel, dat kan niet. De zorg is nu gebaseerd op angst. Dit faillissement is daarvan de ultieme apotheose.
Alleen niemand stelt de vraag: ‘Zitten we nog op de goede weg?’.”

Een verloskundige: “Vanmorgen heeft mijn collega 7 ziekenhuizen moeten bellen voor ze plek had voor een barende. Beeld je in: je hebt weeën, er wordt 30+ minuten rondgebeld om plek te vinden dan 45 minuten rijden in de spits.”

Lewi Vogelpoel, radioloog: “Wij hebben liever goede zorg op tijd, dan de beste zorg te laat!” Ze legt uit welke gevolgen dit zorgstelsel heeft: de wachtlijsten lopen de spuigaten uit (zegt de NZA zelf), de kosten stijgen enorm en door alle verschillende polissen is het bovendien onbegrijpelijk geworden.

Een medewerker van de IJsselmeerziekenhuizen: “Ik werk nog wel. Het is heel onwerkelijk. Ik ga maar gewoon door. Er zijn nog afspraken ingepland tot einde van de maand. Maar ik heb al ontslag gekregen.

Ook huisartsen maken zich zorgen. “Wij kunnen de zorg niet overnemen van de #IJsselmeerziekenhuizen. Als we visite rijden zijn we ‘s nachts 1,5 uur weg. Al die tijd is er niemand op de SEH. Ambulances kunnen niet op tijd zijn. Dat deze situatie levens gaat kosten, is duidelijk.”

Zie voor meer reacties: https://twitter.com/splelystad

Reactie toevoegen

U bent hier