h

Uit de laatste gemeenteraadsvergadering

2 juli 2015

Uit de laatste gemeenteraadsvergadering

Foto: Fred Bervoets

Na de hectische periode van jaarrekening en kadernota stonden de volgende zaken nog op de agenda: Maatregelen ter voorkoming voorlopig tekort BUIG, Ondernemersfonds en een motie van de bijna voltallige raad m.b.t. Plein de Rede.

1. In de kwestie BUIG hebben we onder de aandacht kunnen brengen dat het de landelijke overheid is die een zeer belabberd beleid voert t.a.v. de bijstandsgerechtigden.

2. De SP in Dronten heeft zich tegenstander verklaard samen men D’66 en PvdA m.b.t.  het opleggen van een extra belasting onder de naam van reclamebelasting. De opbrengst daarvan moet gestort worden in een ondernemersfonds. De grondslag van de aanslag is gerelateerd aan de WOZ – waarde.

3. Als enige partij in Dronten heeft de SP zich gekeerd tegen herinrichting van het Plein de Rede. Het is geldverspilling en daarenboven is het huidige plein een prachtig plein. Ruimtelijk en groot en met prachtige skyline. Volledig passend bij de polder met zelfde eigenschappen.

Wel hebben we voor de motie gestemd van de overige partijen m.b.t. dit plein om een enquête hier over te starten onder de bevolking.

Reactie toevoegen

U bent hier