h

CDA-Dronten verjaagt ooievaar.

13 maart 2014

CDA-Dronten verjaagt ooievaar.

Had u hem al gezien de ooievaar op de nestpaal in het Wisentbos? Wij wel, een groot mooi exemplaar was vorige week neergestreken.

Maar helaas was de vreugde van korte duur. Deze week is de rust van dit arme dier namelijk bruut verstoord door het campagneteam van het CDA.

Deze vonden namelijk de nestpaal een mooie plek om hun verkiezingsbanner op te hangen. Nota bene zelfs met de tekst "CDA voor groen".

Blijkbaar slaat dat groen op de kikkertjes die ze hiermee hebben gered, want de ooievaar is in geen velden of wegen meer te bekennen.

Tot zover dus het zogenaamde rentmeesterschap van het CDA.

De ooievaar is een beschermde vogel en het verstoren van zijn broedplaats is dan ook bij wet verboden. Het is maar de vraag of de ooievaar nog terugkomt, zolang deze banner nog blijft hangen.

Daarnaast is er in Dronten een verordening die een dergelijke manier van campagne maken verbiedt.  En zelfs het CDA staat in Dronten niet boven de wet.

Wij hopen dat u dit gedrag in uw overwegingen voor 19 maart mee neemt.

Reacties

Er is geen bewijs van een levende ooievaar.

Als deze op het kleine paaltje voor het nest zat, heeft het CDA u aardig in de maling weten tenemen.

Ook hier in Biddinghuizen hoorde ik ook de geruchten, dat er een ooievaar bij het nest zou zijn.

Ook ik kon mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen, en ben even gaan kijken.

Het blijkt hier om een nep/plastic exemplaar tegaan, en heeft het CDA verder geen schuld.

Of het nu om een echte of een nep ooievaar gaat is ondergeschikt. Het geeft geen pas om een verkiezingsbanner op een dergelijke plaats op te hangen. Dit stukje komt voor uit diverse furieuse reacties die bij ons binnen zijn gekomen.

 

Reactie toevoegen

U bent hier