h

Boompje erin, boompje eruit en weer, …... boompje erin.

23 maart 2012

Boompje erin, boompje eruit en weer, …... boompje erin.

Dronten is een groene gemeente en daar mogen we trots op zijn. In de wijken is (nog) veel groen aan te treffen en het is belangrijk voor de leefbaarheid van onze gemeente dat dit zo blijft.

Daarom is de “boomfeestdag”, of zoals deze vroeger heette “boomplantdag”, al jaren lang een goede traditie in onze mooie gemeente. Op deze manier wordt de jeugd al vroeg betrokken bij het groen in onze gemeente en het belang van een leefbare woonomgeving.

Helaas staat deze dag al jaren onder druk en zou hij in eerste instantie dit jaar ook zijn wegbezuinigd door het Dronter college. “Groeien door snoeien” noemt Rutte dat.”Kaaslag” is de term die wij van de SP hiervoor gebruiken.

Gelukkig heeft een motie van Groen Links, ere wie ere toekomt, ervoor gezorgd dat deze mooie traditie ook dit jaar kon doorgaan en niet gesneulveld is onder de hakbijl van de bezuinigingen.

Tegen dit licht bekeken is het dan op zijn minst bizar dat dhr Engelvaart, wethouder van het CDA, die deze dag eigenlijk wilde wegbezuinigen, degene was die de aftrap gaf voor deze dag. Zie dit artikel in de Flevopost.

Een beetje bescheidenheid en/of een gemeenteraadslid van Groen Links was beter op zijn plaats geweest.

Het verhaal wordt echter nog vreemder. Ook bij het seniorencomplex “de Werf” aan de Galjoenstraat werden door kinderen bomen en struikjes geplaatst. En, eerlijk is eerlijk, er is daar goed werkt verricht en de perkjes zien er weer keurig uit.

De Werf

Van buurtbewoners kregen we echter het volgende verhaal te horen. Ons verstand gaat het werkelijk te boven. Het blijkt namelijk dat de betreffende struikjes twee weken daarvoor al waren geplant en een week later weer waren verwijderd. Huh?

Laat dit even rustig tot u doordringen.

  • Er waren boompjes en struikjes geplant.
  • Deze boompjes en struikjes zijn een week later weer verwijderd.
  • Deze boompjes en struikjes zijn met boomfeestdag weer geplant.
  • Wat de kinderen deden was dus werk dat al eerder was gedaan!!

Wij van de SP vinden dit te gek voor woorden. In tijden van bezuinigingen wordt er dubbel werk verzet en dus dubbele kosten gemaakt voor iets dat al onder zware financiele druk staat. Verder worden ook op deze manier de kinderen, die zo hard hebben gewerkt, voor gek gezet.

Wij hopen dat de wethouder deze gang van zaken uit kan leggen, want wij begrijpen het in elk geval niet meer.

U bent hier