h

Afronding buurtonderzoek Biddinghuizen

1 december 2010

Afronding buurtonderzoek Biddinghuizen

Op zaterdag 27 november 2010 was het derde en laatste buurtonderzoek in Biddinghuizen. Zo vlak voor de winter is het een drukke periode voor de SP met gelijktijdige acties en bijeenkomsten. Onze actieve leden waren actief op verschillende locaties tegelijk. Daarom waren er minder mensen beschikbaar voor het laatste buurtonderzoek. Gelukkig was SP Tweede Kamerlid Harry van Bommel bereid om langs de deuren te gaan van huurwoningen in Biddinghuizen.

Buurten met Harry 01

Samen met Harry hebben we weer met vele Biddinghuizenaren gesproken. Biddinghuizenaren die hier al 46 jaar wonen en die net in Biddinghuizen wonen. Het blijkt ook dat Harry niet onbekend is met Biddinghuizen. Hij heeft hier als jongere nog met een Simca bestelwagen pakketjes bezorgd. Door de gesprekken met bewoners weet hij wat er leeft in Biddinghuizen Het is belangrijk dat de politiek in Den Haag een goed beeld heeft van dorpen als Biddinghuizen. Er gebeurt van alles op het gebied van huurwoningen in Den Haag. Zoals de maatregel om modale inkomens uit te sluiten van sociale huurwoningen. Deze maatregel heeft grote gevolgen voor de woningmarkt binnen de gemeente Dronten.

Buurten met harry 02

Tijdens het buurtonderzoek is tussentijds een overleg ingelast met de huurdervereniging. Dit bleek nodig wegens misverstanden naar aanleiding van het nieuwsbericht van Omroep Flevoland. Tijdens deze uitzending werd de renovatie een puinhoop genoemd. Dat was echter de conclusie van journalisten, want SP Dronten is nog bezig met het onderzoek. Helaas ging het ingelaste overleg ten koste van een deel van het buurten (van Kopakker tot Akkerhof).

Buurten met Harry

Tijdens de drie buurtonderzoeken hebben we niet alle bewoners kunnen spreken. Sommige problemen verdienden meer aandacht waar tijdens het buurten geen tijd voor was. Het onderzoek was ook beperkt tot pas gerenoveerde huurwoningen (en Lucernehof). Op het forum van BHZ-net staan voorbeelden van problemen die we tijdens het buurten niet hebben gehoord of in straten waar we niet zijn geweest. Voor een compleet beeld kan iedereen klachten en problemen met huurwoningen van OFW bij SP Dronten aanmelden (ook huurders in Swifterbant en Dronten).

Meld ons de klachten met uw hoorwoning via kerngroepspdronten@gmail.com.

SP Dronten zal schrijnende gevallen aan de orde stellen bij OFW. De problemen van de huurders uit het nieuwsitem op Omroep Flevoland worden op dit moment al door OFW aangepakt. Uiteindelijk gaat het erom dat de klachten en problemen van huurders (eindelijk) worden opgelost. En om lessen te leren voor de volgende renovatie (van de Lucernehof?!?).

SP Dronten

Buurten met Harry 03

https://harryvanbommel.sp.nl/weblog/2010/11/28/buurten-in-biddinghuizen/

U bent hier