h

Nieuws uit 2006

25 februari 2006

Stichting Sportbelang Dronten kiest voor links

De Stichting Sportbelang Dronten adviseert de inwoners van die gemeente om bij de gemeenteraadsverkiezingen van 7 maart op één van de linkse partijen te stemmen.De stichting heeft alle politieke partijen van Dronten gevraagd hoe ze tegenover de verhoging van de sporttarieven staan en concludeert daaruit dat PvdA, SP, GroenLinks en D66 het meeste begrip hebben voor de sporters.

Lees verder
22 februari 2006

SP Politiek cafe op 03 maart in Cultus-Inn

De SP organiseert in samenwerking met J19NU een politiek cafe in de Cultus-Inn in Dronten. Op vrijdagavond 3 maart zal om 21:00 de politieke avond beginnen met het thema " Politiek en Jongeren, wat nu ?"
Het idee van de avond is om het vertrouwen van de jongeren in de politiek te herstellen en zoals ook de SP wil de jongerenraad nieuw leven inblazen.

Lees verder
21 februari 2006

VVD minister Zalm heeft de plank misgeslagen met OZB

Minister Zalm (Financiën) zit er naast als hij beweert dat 62 gemeenten hun onroerendezaakbelasting (ozb) buitensporig hebben verhoogd. Dat stelt het Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden (COELO), dat alle ozb-tarieven heeft verzameld. Zalm riep mensen gisteren tot veler verbazing op om te hoge ozb-tarieven niet te betalen en zette een soort zwarte lijst op de site van zijn ministerie. SP-Kamerlid Ewout Irrgang: "Als gemeenten echt de burgers zouden tillen met de ozb, zou burgerlijke ongehoorzaamheid misschien op zijn plaats zijn geweest. Maar een minister van Financiën die ten onrechte oproept om lokale belastingen niet te betalen, omdat hij zijn cijfers niet op orde heeft, roept toch echt vragen op. En zelfs enige plaatsvervangende schaamte."

Lees verder
23 januari 2006

Cultuur als wapen tegen armoede en uitsluiting

Armoede is een groeiend probleem in Nederland waar wij niet langer de ogen voor kunnen sluiten. De Joseph Wresinski Cultuur Stichting nodigt maatschappelijke -, kerkelijke - en vrouwenorganisaties, politieke partijen en verder iedere belangstellende uit om Theater "Maria, moeder van altijddurende bijstand" bij te wonen op Woensdag 8 februari 2006 in de Ludgeruskerk te Dronten. Aanvang 20:00 uur zaal open 19:30 uur.

Lees verder

U bent hier