h

Nieuws van de afdeling

9 februari 2019

Onoverkomelijk verschil van inzicht

De afdeling en fractie van de SP Dronten hebben Tom de Kruijff verzocht zijn zetel terug te geven aan de partij. Dit vanwege een onoverkomelijk verschil van inzicht. Tom heeft zelf ook bij ons aangegeven geen deel meer uit te willen maken van de gemeenteraad. We danken Tom voor zijn inzet de afgelopen periode en wensen hem heel veel succes toe in de toekomst.

Lees verder
14 januari 2019

Wethouder Jaap Oosterveld samen met SP Dronten op pad

Foto: eigen foto / eigen foto

Foto: SP
In de vergadering vóór het kerstreces hebben wij in de gemeenteraad gesproken over de afvalwijzer die op dit moment alleen nog maar digitaal te raadplegen is. Althans, zo leek het. Volgens de wethouder en de kleine lettertjes in de informatiebrief is het altijd nog mogelijk om de afvalwijzer op papier te verkrijgen. Het is alleen niet heel makkelijk. De informatievoorziening hierover kan volgens ons veel beter, omdat niet iedereen in staat is om digitaal zijn of haar weg te vinden. Lees verder
12 januari 2019

Programma en lijst SP Flevoland voor Provinciale Statenverkiezingen vastgesteld

Foto: geen idee / SP Flevoland

Afgelopen weekend is door de SP leden in Flevoland het verkiezingsprogramma en de lijst vastgesteld voor de komend statenverkiezingen op 20 maart 2019.

Lees verder
10 november 2018

Verslag Info avond Nationaal Zorgfonds

Foto: SP

Grote opkomst bij de avond over het Nationaal zorgfonds. Goede gesprekken en inbreng van mensen die zorg nodig hebben, geven of gewoon geïnteresseerd zijn in wat er gaat gebeuren met de ziekenhuizen in Lelystad, Emmeloord, Dronten en met de zorg in het algemeen. Op 30 November komt er een vervolgavond. Locatie en tijd volgen! Enkele reacties op Twitter SP Lelystad:

Lees verder
6 november 2018

Red onze ziekenhuizen! Info avond Nationaal Zorgfonds.

Foto: SP
Drie IJsselmeerziekenhuizen in Flevoland en het MC Slotervaart in Amsterdam zijn failliet verklaard. Zilveren Kruis Achmea trekt de stekker uit de ziekenhuizen; patiënten en zorgverleners zijn de dupe. De onzekerheid is enorm, de woede nog groter. De zorgverzekeraars hebben miljarden op de plank liggen en toch schijnt er nu niet voldoende geld te zijn voor goede zorg in onze provincie. Dit systeem is ziek. Daarom is het tijd voor zorg zonder concurrentie, marktwerking en faillissementen. Het is tijd voor een Nationaal ZorgFonds.
Op vrijdagavond 9 november organiseren we een bijeenkomst over de toekomst van onze ziekenhuizen. Komt u ook? Iedereen is welkom en neem vooral vrienden, familie, collega’s en buren mee. 
Wat: Bijeenkomst Red onze ziekenhuizen!
Waar: Flevomeer Bibliotheek Lelystad, De Promesse 4 8232 VX Lelystad

Wanneer: Vrijdag 9 november, inloop om 19.30 uur, start van de avond 20.00 uur

Lees verder
1 november 2018

Het nationaal zorgfonds zonder eigen risico. Wat is dat nou eigenlijk?

Foto: SP

De belofte van het nieuwe zorgstelsel was dat de zorg transparanter, toegankelijker, efficiënter en goedkoper zou worden. Het tegenovergestelde is waar. De zorg is duurder geworden, terwijl mensen steeds minder zorg vergoed krijgen. Het is totaal ondoorzichtig wat de zorg kost en wie waaraan verdient. De bureaucratie rijst de pan uit.

Lees verder

Pagina's

U bent hier