h

Voorgenomen bezuinigingen leerlingenvervoer

3 november 2005

Voorgenomen bezuinigingen leerlingenvervoer

In het kader van de bezuinigingen die Dronten de komende periode wil doorvoeren was er donderdag 3 november een informele bijeenkomst op het gemeentehuis over de bezuinigingsvoorstellen van wethouder S. de Graaf (onderwijs, wonen en milieu) ten aanzien van het leerlingen vervoer

Pogingen om bezuinigingen door te voeren op het vervoer van leerlingen van het speciale basisonderwijs zijn mislukt, dus probeert de wethouder het nu bij de leerlingen van het speciale onderwijs.

De eerdere toezegging dat deze specifieke groep niet zou worden meegenomen in komende bezuinigingsvoorstellen ten spijt, er wordt geen rekening gehouden met leerlingen die een dermate lichamelijk en/of verstandelijk handicap / beperking hebben, dat zij onmogelijk naar het regulier of speciaal basis onderwijs kunnen. Met een voorstel om deze leerlingen voortaan op een centrale opstapplaats op te laten stappen en af te zetten wil hij ongeveer Euro 50.000,= bezuinigen op de totale kosten van de ongeveer Euro 1.000.000,= wat het leerlingenvervoer per jaar kost.

Voor veel ouders zal deze bezuiniging betekenen dat zij hun kind(eren) naar een bestaande bushalte moeten brengen en ze daar op het busje moeten zetten. Dat zal niet zo makkelijk gaan, het vervoer naar deze centrale opstapplaatsen met eigen vervoer zal voor velen een onmogelijke zaak zijn, er zijn veel gezinnen die één, twee of meer kinderen hebben die op speciaal onderwijs zitten en deze kinderen zitten daar niet voor niets.

Weer een voorbeeld van de manier waarop de Gemeente Dronten het gat in de begroting wil dichten, de zwaksten in deze samenleving zullen het hard te verduren krijgen. Ons advies aan wethouder de Graaf :

Geen bezuinigingen op het leerlingenvervoer

U bent hier