h

Minister Veerman (CDA): " nieuwe zorgstelsel is onzin"

28 november 2005

Minister Veerman (CDA): " nieuwe zorgstelsel is onzin"

Minister Veerman heeft zich kritisch uitgelaten in de Volkskrant over het nieuwe zorgstelsel.

Het nieuwe zorgstelsel is volgens de minister van landbouw gebaseerd op "fictie" en is "onzin". Deze woorden gebruikte de minister afgelopen zaterdag in de volkskrant.
De minister denkt niet dat belangrijke politieke doelen van de stelselherziening, meer concurrentie en meer kostenbeheersing, zullen worden behaald. Hij betwijfelt ook of mensen echt tientallen verzekeraars gaan vergelijken. “De vrijmaking van de energiesector levert het bewijs,” zegt hij.” Nog geen 10% van de klanten is naar een andere leverancier.
Tevens konden we lezen dat deze minister er eigenlijk ook geen zin meer in had om de discussie aan te gaan over het nieuwe zorgstelsel.
Een belachelijke vertoning, en ook een signaal dat dit kabinet zelf ook niet 100% achter de invoering van dit stelsel staat. Reden temeer om de actie Noodrem nog harder te voeren, een signaal afgeven in Den Haag zou nog meer helpen !!
We zullen overigens zien of minister Veerman achter zijn uitspraken blijft staan, hij is voor a.s. dinsdag 29 november naar de 2e kamer geroepen om uitleg te geven.

De SP hoopt dat Veerman dit verhaal overeind houdt en zijn kritiek tijdens het Vragenuurtje met verve uitdraagt, en niet wegkruipt achter een “sorry, zo was het niet bedoeld”, zoals tegenwoordig voor dit kabinet gebruikelijk is.

U bent hier