h

2200 Handtekeningen aangeboden door Van harte pardon Dronten/Flevoland

8 mei 2005

2200 Handtekeningen aangeboden door Van harte pardon Dronten/Flevoland

Afgelopen vrijdag 6 mei heeft Van harte pardon Dronten 2200 handtekeningen aangeboden aan schrijfster Marion Bloem, initiatiefneemster van de actie " Een royaal gebaar". Zij zal de handtekeningen aanbieden aan de koningin om op deze wijze alsnog te proberen een generaal pardon af te dwingen voor alle asielzoekers die hier al langer dan vijf jaar verblijven.

Het platform is een initiatief van de SP, aangevuld met kerken, moskeeën, Humanitas en betrokken particulieren. Het programma bestond uit afwisselend zang en sprekers. Zangeres Plattel, die ook tijdens de manifestatie van " Een royaal gebaar" optrad, bracht twee mooie, toepasselijke nummers ten gehore. De 20 jarige Ernest Davidovi van het AZC Dronten rapte op een zelf geschreven tekst. Sprekers waren: Piet Walraven en Wouter Ruifrok, Statenfractievoorzitters van de SP en de PvdA, Meneer Sohaib als afgevaardigde van de asielzoekers, Dominee Huib Stolk van de SOW kerk uit Lelystad en Leendert Schuttert namens het platform. Marion Bloem las een gedicht voor over vrijheid. Karin Vinke van de Sp praatte de middag namens het platform aan elkaar.

" Helaas was het niet zo druk, hooguit een man of veertig, het was ook wel jammer dat de huis-aan-huis kranten de vooraankondiging niet hadden geplaatst, dus weinig mensen wisten ervan af, ook speelt mee dat asielzoekers bang zijn voor represailles, toch was het een geslaagde middag met een mooi programma, nu maar hopen dat minister van V & I, Verdonk het harde uitzetbeleid herziet."

Of het platform verdergaat met activiteiten hangt af van uitbreiding. " We zouden moeten monitoren wat er met de mensen gebeurt vanaf dat ze vertrekken uit de AZC's in Flevoland, maar hiervoor hebben we veel meer mankracht nodig. Organisaties en particulieren zijn van harte welkom het platform te komen versterken.

U bent hier