h

Jessica Hobo

Ik ben opgegroeid op de Veluwe en heb in de afgelopen 19 jaar op diverse plekken in de Flevopolder en de Veluwe gewoond. Uiteindelijk heb ik mijn thuis in Dronten echt gevonden. Samen met mijn huisgenoot woon ik alweer sinds 2013 in het centrum van Dronten. Mijn liefde voor de natuur komt al van heel jongs af aan, doordat we als gezin veel in het weekend op pad gingen op de fiets. Deze liefde is uitgegroeid in een passie voor natuurfotografie. Daarnaast ben ik ook creatief opgegroeid doordat ik een groot aantal jaren meegedraaid heb in een kindercircus en theater. Ik heb in diverse branches gewerkt in secretariële functies en ben uiteindelijk in mijn huidige beroep als klantadviseur gerold. Op dit moment werk ik voor de gemeente Almere. Hier is altijd een menselijke kant van belang en is het doel om een ieder die mij benaderd van de juist informatie te voor zien. Mensen zo goed mogelijk te ondersteunen en ze in de juiste richting te helpen.  

Naast mijn werk ben ik ook al 8 jaar mantelzorger voor mijn huisgenoot en bij vlagen tegenwoordig ook voor mijn moeder. Ondertussen weet ik redelijk goed mijn weg te vinden binnen de zorgregels en als ik het niet direct weet, zoek ik het gewoon uit.  Ik heb ook al met diverse organisaties samengewerkt zoals Mantelzorg; Werk & Mantelzorg en Mantelkring om de mantelzorger in beeld te brengen. In 2018/2019 ben ik zelf bij de SP terecht gekomen i.v.m. een probleem met mijn huurwoning wat al sinds 2015 speelde. Door samen te kijken naar de juiste stappen heb ik  de juiste acties kunnen ondernemen. Hierdoor zijn er concrete afspraken gemaakt over tijdelijke oplossingen plus de stap naar een definitieve eindresultaat. 

Tevens heb ik toen nog als bewoner samen met de SP een actie gevoerd voor diverse zaken, maar vooral om de manier van communiceren en aanpak van een probleem te verbeteren. Ik ben lid geworden van de SP omdat ik dus ook weet hoe fijn het is als iemand je probleem serieus neemt en ondersteunt op het moment dat jij de weg niet meer weet. Sinds januari 2020 ben ik bestuurslid en mijn speerpunten zijn voor nu vooral wonen en zorg.

Samen staan we sterk!

U bent hier