h

Anneke Popa

06-2052 4620

Met mijn bestuursfunctie bij de SP is de cirkel rond: ik heb destijds gekozen voor de Pedagogische Academie en dit was een progressief, links bolwerk. Na het behalen van het diploma ben ik ruim tien jaar werkzaam geweest als opleidingsfunctionaris bij de Centrale Directie der PTT en heb ik bij de Sociale Dienst Utrecht gewerkt aan de Tijdelijke Voorziening Jeugdwerkgarantieplan.

In Geldermalsen zijn wij een metaaldraaierij  gestart. Toen in 1995 vanwege de gevaarlijk hoge waterstand grote delen van het Rivierenland  werden geëvacueerd, hebben wij besloten om naar Flevoland te verhuizen.

Daar wonen wij inmiddels bijna twintig jaar, in de gemeente Dronten. Wij konden kiezen om ons bedrijf en huis te bouwen op een kavel in Dronten-West of Biddinghuizen. West bestond alleen in idee. Het was modder. Blubber. Daar zag ik mijzelf niet wonen. Dus werd het Biddinghuizen, waar mijn zoon en dochter zijn opgegroeid. 

Vier jaar  heb ik als voorlichter bij een zorginstelling gewerkt. Ik heb veel geleerd en gezien. De zorg heeft mijn bijzondere belangstelling, niet alleen omdat het kwetsbare mensen betreft, maar ook vanwege alle veranderingen die momenteel gaande zijn.

Ik hoop de SP Dronten uit te kunnen bouwen tot een groeiende, bruisende afdeling waar voldoende actieve en betrokken leden hun steentje aan bij willen dragen. Een afdeling die openstaat voor de mensen, die laat zien dat de politiek er is voor de burgers en niet andersom. 

U bent hier