h

Nieuws van de afdeling

6 oktober 2021

Arbeidsmigranten bijeenkomst

Foto: Jessica Hobo

SP Dronten wil iedereen die aanwezig was op de avond over arbeidsmigranten bedanken voor hun komst en bijdrage. De bijeenkomst werd geleid door onze fractievoorzitter Peter Duvekot. In het panel Petra Bolster van de FNV, fruitteler Leander Vereecken, wethouder Peter van Bergen en voorzitter aanjaagteam Bescherming Arbeidsmigranten Emile Roemer. In het panel miste een uitzendbureau: geen enkel uitzendbureau wilde komen…  

Lees verder
29 augustus 2021

Emile Roemer op 4 oktober in de Open Hof

Foto: SP

Voorzitter van het Aanjaagteam Bescherming Arbeidsmigranten Emile Roemer zal op 4 oktober in de Open Hof spreken over de arbeidsmigranten. Dronten heeft een groot aantal arbeidsmigranten en deze zullen moeten worden gehuisvest.

Lees verder
13 juli 2021

Peter Duvekot gekozen als lijsttrekker voor SP Dronten

Foto: Fred Bervoets

Gisteren is tijdens de Algemene Ledenvergadering unaniem gekozen voor Peter Duvekot als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. 
Afgelopen vier jaar was Peter fractievoorzitter voor de SP en dit tot volle tevredenheid van de aanwezige leden. 

Lees verder
30 juni 2021

Actie voor behoud OV

Foto: F. Bervoets / SP Dronten

Op 30 juni zijn de petities van dorpsbelangen Swifterbant en Biddinghuizen aangeboden in het Provinciehuis. Teleurgesteld dat gedeputeerde Hr. de Reus (VVD) schitterde door afwezigheid, werden de handtekeningen overhandigd aan twee Statenleden.   

Lees verder
24 mei 2021

Verklaring naar aanleiding van het artikel “SP over ‘Polen’ in woonwijken: „Die mensen leveren alleen maar problemen op” in de drontenaar op 24 mei.

Foto: Fred Bervoets

Wij willen heel helder zijn. De SP in Dronten betreurt dat de indruk gewekt wordt dat arbeidsmigranten mensen zijn waar geen contact mee te maken is en dat zij alleen maar problemen opleveren. Dit is vanzelfsprekend niet het standpunt van onze fractie die zich juist altijd hard maakt voor goede huisvesting en zorg van en voor arbeidsmigranten.

Lees verder

Pagina's

U bent hier