h

WMO Dronten

16 december 2019

Rechter spreekt zich uit in WMO zaak

Foto: Fred Bervoets

Een mooi kerstcadeautje voor één van onze inwoners: de rechter heeft 5 uur huishoudelijke hulp toegewezen!

Lees verder
16 juni 2018

Wij hebben uw hulp nodig...

Foto: Cosmix

In de Gemeente Dronten worden er “vouchers” aangeboden om extra huishoudelijke hulp in te kunnen kopen.  De HHT, huishoudelijke toeslag.  Met deze toeslag kunt u voor € 5,00 één uur extra hulp inkopen als u huishoudelijke hulp van de WMO krijgt.

Lees verder

Wethouder Dronten studeert nog op uitspraak Raad van Beroep over huishoudelijke hulp

Juristen van de gemeente Dronten studeren in opdracht van wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten) op de uitspraak van de Centrale Raad van Beroep over huishoudelijke hulp. Fractievoorzitter Peter Duvekot van de SP heeft zijn conclusies al getrokken. Hij stelt dat de manier van toewijzing van huishoudelijke hulp, zoals de Dronten het doet, in strijd is met de wet.

[De Drontenaar 31 oktober 2018]

Lees verder
3 juni 2018

Respijtzorg, wat is dat?

Mantelzorgers zorgen soms 24 uur per dag en jarenlang voor hun naaste. Om dat goed vol te houden is het belangrijk om af en toe even vrijaf te kunnen nemen van de zorg. Dat is alleen mogelijk als zij die zorg op een verantwoorde manier kunnen overdragen.

Lees verder
26 mei 2018

De overwinning van Mevrouw Segveld

Foto: SP

Nadat Mevrouw Segveld de rechtszaak tegen de gemeente heeft gewonnen, heeft er inmiddels een nieuw gesprek plaats gevonden tussen haar en de Gemeente. Uiteraard was SP Dronten daarbij om haar te ondersteunen. Het is nog niet bekend hoeveel uren aan huishoudelijke hulp er bij komt. Zou na ruim twee jaar strijden nu eindelijk de top in zicht zijn? Lees hier het verhaal van Mevrouw Segveld.

Lees verder

Ik heb gesmeekt om meer hulp, maar kreeg het niet...

Twee uur huishoudelijke hulp krijgt de Drontense longpatiënt Gerrie Segveld (76) per week. Veel te weinig, zegt ze. ,,Enkele jaren geleden had ik nog recht op 7 uur.'' De rechter geeft haar gelijk.

[De Stentor 26 mei 2018]

Lees verder
24 mei 2018

Tips voor hulpvraag

Foto: Geralt / Pixabay

Wij hebben voor u een aantal tips op een rijtje gezet om u te helpen in het doolhof van het aanvragen van hulpmiddelen. Ook vindt u hier informatie over waar u wat moet aanvragen, de huishoudelijke hulp, over de klachten/bezwaarprocedure van de Gemeente én hoe wij u hierin kunnen ondersteunen. Ook als u geen lid bent van de SP.
Lees hier verder.

Lees verder

Gemeente Dronten past beleid niet aan na uitspraak rechter.

De gemeente Dronten gaat haar werkwijze bij de huishoudelijke hulp niet aanpassen. Dat heeft wethouder Peter van Bergen besloten naar aanleiding van een uitspraak van de rechter. Deze had de gemeente op de vingers getikt inzake de huishoudelijke hulp voor Gerrie Segveld.

[De Drontenaar 6 mei 2018]

Lees verder
16 mei 2018

Ruimte in uitspraak Rechter?

De Gemeente Dronten is niet van plan om het beleid betreffende huishoudelijke hulp aan te passen. De rechter heeft hier onlangs uitspraak over gedaan...

Lees verder
12 mei 2018

Wethouder Peter van Bergen en de uitspraak

Foto: Fred Bervoets

Wethouder Peter van Bergen wil nog geen inhoudelijke reactie geven nadat de Gemeente op de vingers is getikt door de bestuurlijke rechter betreffende het beleid huishoudelijke hulp.

Lees verder

Pagina's

U bent hier