h

Hulpmiddelen

10 januari 2020

Joyce Eijk genomineerd

Foto: Fred Bervoets

Onze kanjer, Joyce Eijk, Initiatiefnemer petitie hulpmiddelen in de WMO, Dronten "#regelhet" is genomineerd voor de award “vrouw in de media” Flevoland.

Lees verder
12 december 2019

Overname hulpmiddelen mislukt

Nu de overname van het leveren en onderhouden van hulpmiddelen van het hulpmiddelencentrum aan welzorg mislukt is, lijken onze gemeenten met handen gebonden aan een wurgcontract.

Lees verder
16 oktober 2019

Demonstratie op burgemeesters feestje

Foto: Fred Bervoets

Enkele inwoners van Dronten, die aan den lijve ondervinden dat het verkrijgen of repareren van hulpmiddelen niet goed is geregeld, hebben dit tijdens de kennismakingsavond met burgemeester Gebben in de Bibliotheek nog eens extra onder zijn aandacht weten te brengen.

Lees verder
15 oktober 2019

Een hulpmiddel is geen luxeartikel

Foto: Onbekend

De SP Dronten heeft Joyce Eijk ondersteund bij het opstellen van haar petitie over hulpmiddelen. Zaterdagavond 12 oktober 2019 heeft Kassa (weer) aandacht geschonken aan dit onderwerp, dat nu al zeker vier jaar door ettert. Niemand pakt zijn verantwoordelijkheid; niet de minister, niet de VNG en niet de hulpmiddelenleveranciers. 

Lees verder
27 september 2019

Drontenaren worden goede hulpmidden onthouden.

Foto: Fred Bervoets

Burgemeester J.P. Gebben noemt het suf, SP-Dronten noemt het bij monde van voorzitter Anneke Popa schandalig. Zeven maanden geleden verhuisde Joyce van Eijk van Lelystad naar Dronten. In principe moest zij haar op maat gemaakte rolstoel inleveren bij Welzorg, alleen dankzij de coulance van Welzorg kon zij er nog enige tijd gebruik van maken.

Lees verder

Gemeentes hebben te vroeg gejuicht over hulpmiddelen: „Lijkt een smerig juridisch spel”

De gemeente Dronten heeft te vroeg gejuicht bij de bekendmaking dat het contract voor de levering van hulpmiddelen zou overgaan naar de firma Welzorg. Wethouder Peter van Bergen biecht op dat de onderhandelingen tussen de oude en nieuwe leverancier vooralsnog zijn stukgelopen. „Onze gemeenten lijken gebonden aan een wurgcontract”, concludeert Peter Duvekot, fractievoorzitter van de SP in de gemeenteraad, „Het lijkt een smerig juridisch spel.”

[De Drontenaar donderdag 12 december 2019]

 

Lees verder

Joyce uit Dronten wachtte zeven maanden op rolstoel, tot ze de tv inschakelde: ‘Nu ben ik een boegbeeld’

Na een verhuizing van Lelystad naar Dronten lukt het Joyce Eijk maar niet een passende rolstoel in huis te krijgen. Uit pure wanhoop trekt ze aan de bel bij het tv-programma Kassa. Daarna komt er schot in haar zaak. Joyce zet haar eigen roep om verandering nu in voor een hoger doel: #RegelHet, waarmee ook andere geholpen kunnen zijn.

Bron: De Stentor 19 oktober 2019

Lees verder

Burgemeester heeft (nog) geen krabbel gezet onder petitie voor betere hulpmiddelenzorg

Burgemeester Jean Paul Gebben heeft begrip voor de actie van de SP en van Joyce Eijk uit Dronten om aandacht te vragen voor de hulpmiddelenzorg. Alhoewel de Socialistische Partij anders beweert, heeft hij echter nog geen handtekening gezet onder de petitie.

Naschrift van de redactie (zondag 20 okt., 10:27 uur):

Burgemeester Jean Paul Gebben laat via een woordvoerster weten dat hij de petitie inmiddels alsnog ondertekend heeft. Hetzelfde geldt voor wethouder Peter van Bergen. In totaal hebben al ruim vierduizend mensen hun handtekening gezet.

Lees verder

SP voert actie bij komst burgemeester naar bibliotheek: „Hulpmiddel is geen luxeartikel”

Onder het motto ‘een hulpmiddel is geen luxeartikel’ voert de Socialistische Partij (SP) morgen actie in Dronten. Dat gebeurt ter gelegenheid van een avond in de bibliotheek waar een kennismakingsgesprek wordt gevoerd met burgemeester Jean Paul Gebben.

[Bron: De Drontenaar dinsdag 15 oktober 2019]

Lees verder

Joyce Eijk uit Dronten lanceert vanavond bij Kassa een petitie over hulpmiddelenzorg

Joyce Eijk is vanavond opnieuw te zien bij het televisieprogramma Kassa. Wederom vraagt ze aandacht voor de problemen bij het verstrekken van hulpmiddelen als rolstoelen door gemeenten. De inwoonster van Dronten lanceert ook een petitie.

Bron: De Drontenaar zaterdag 12 oktober 2019

Lees verder

U bent hier