h

GR2022

Gemeenteraadsverkiezingen 2022

Precies 100 dagen na de verkiezingen zijn bijna alle (soms wel erg grote) coalities rond: ‘Dit is armoedig’

Precies 100 dagen na de gemeenteraadsverkiezingen is alleen Kampen er nog niet uit. In andere gemeenten in de regio zijn de coalities gevormd, niet zelden in omvang groter dan strikt noodzakelijk voor het behalen van een raadsmeerderheid. Hardenberg en Staphorst hebben zelfs vrijwel geen oppositie meer. ,,Vergelijk het maar met de stikstofproblematiek: minder variëteit.’’

Lees verder

Jubilerende gemeenteraad benoemt 35ste wethouder en 160ste raadslid

BIDDINGHUIZEN - Donderdagavond 12 mei zijn Siert Jan Lap (CDA), Peter van Bergen (Leefbaar Dronten), Peter Duvekot (SP) en Lazise Hillebregt (D66) benoemd tot wethouders van gemeente Dronten voor de bestuursperiode 2022-2026.

Lees verder

Nieuwe wethouders Dronten trappelen van ongeduld

In Dronten zijn donderdagavond de vier wethouders van het nieuwe college van burgemeester en wethouders geïnstalleerd. Dronten bijt daarmee het spits af: het is met afstand de eerste gemeenteraad in Flevoland die er na de verkiezingen van maart uit is. Dat niet alleen: er ligt ook een coalitieakkoord op hoofdlijnen, er komt een strategisch raadsakkoord aan en er is een collegeprogramma in de maak

Lees verder

Nieuwe wethouders benoemd, SP en D66 voor het eerst in coalitie

DRONTEN - Lazise Hillebregt (D66), Siert Jan Lap (CDA), Peter van Bergen (Leefbaar Dronten) en Peter Duvekot (SP) zijn officieel de nieuwe wethouders van de gemeente Dronten. Zij zijn donderdagavond geïnstalleerd voor de bestuursperiode 2022-2026. 

Lees verder

Nieuwe wethouders Dronten beëdigd

De nieuwe wethouders van Dronten zijn donderdagavond benoemd. Zij zullen de komende vier jaar het dagelijks bestuur van de gemeente gaan verzorgen. Dronten is de eerste gemeente van Flevoland die na de gemeenteraadsverkiezingen een nieuw college heeft gevormd.

Lees verder

Hoe een bestuur in een samenleving kan staan, dat wil Duvekot laten zien

DRONTEN - Peter Duvekot is beoogd wethouder in het nieuwe college van Dronten. Wat wil hij bereiken

Lees verder

Columnist Kees Bakker is 'buitengewoon hoopvol' dat er een andere wind gaat waaien in politiek Dronten

Ik vind het buitengewoon dat er nu al een voorstel is voor een nieuw college in Dronten, inclusief te benoemen wethouders en inclusief een coalitieakkoord.

Lees verder

Nieuwe wethouders Dronten presenteren zich

Het nieuwe college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dronten staat in de steigers. In wat haast wel een recordtijd moet zijn, zijn CDA, Leefbaar Dronten, D66 en SP eruit gekomen.

Lees verder

Coalitieakkoord gepresenteerd: toekomst en vertrouwen

BIDDINGHUIZEN - Op maandag 2 mei presenteerden de coalitiepartners hun coalitieakkoord op hoofdlijnen. Rond thema's waar de partijen elkaar snel op konden vinden zijn contouren geschetst. Daarbij vinden de deelnemende partijen dat het vormen van een sterk en collegiaal team het fundament is waarop zij de komende vier jaar bouwen aan de toekomst van Dronten.

Lees verder

Elke coalitiepartij krijgt een fulltime wethouder in Dronten: ‘Nooit een vraagstuk geweest’

Het was 'heftig en intensief, maar Dronten heeft een nieuwe coalitie.

Belangrijk thema voor de komende vier jaar is de groei van de gemeente. Op welke plek en met hoeveel woningen? Maar ook dierenwelzijn heeft de aandacht. En waarom krijgen de twee kleine collegepartijen ook een fulltime wethouder?

Lees verder

Pagina's

U bent hier