h

Geluidsoverlast De Zuid

Geluidsoverlast De Zuid in Dronten

23 februari 2020

Update: de Zuid en Biddingringweg

SP Dronten is, als vervolg op het bewonersoverleg vorig jaar, samen met een aantal bewoners in gesprek gegaan met de gemeente. Resultaat is dat ook het overige gedeelte van De Zuid tussen De Boeg en de Dronterweg van stil asfalt wordt voorzien. Fiets- en voetgangers oversteken worden veiliger gemaakt. Alle oversteken krijgen een plateau op het midden van de rijbaan. 

Lees verder
25 juli 2019

Stand van zaken “De Zuid”

Foto: Fred Bervoets

Naar aanleiding van klachten over geluidsoverlast door het verkeer op De Zuid is de SP langs de deuren gegaan. Die actie resulteerde in een aanzienlijke hoeveelheid klachten die, behalve over de genoemde geluidsoverlast, onder andere ook betrekking hadden op onveilige situaties.

Lees verder

Geluidsoverlast De Zuid wordt gehoord

De gemeente Dronten gaat met bewoners in gesprek die klagen over gevaarlijke situaties en geluidsoverlast die het verkeer op De Zuid in Dronten veroorzaakt. Met name de gevaarlijke situaties zijn nieuw voor de gemeente.

[Flevopost 26 februari 2019]

Lees verder

Drontenaren klagen over De Zuid

Drontenaren die langs De Zuid wonen, trekken aan de bel bij de gemeente. Ruim 30 mensen hebben aangegeven al jarenlang overlast te hebben van het verkeer.

[Omroep Flevoland 11 januari 2019]

Lees verder

SP wil onderhoud De Zuid naar voren schuiven: „Je wordt gek van de herrie”

De fractie van de SP wil dat de gemeente de asfaltering van De Zuid snel aanpakt. „Ga er maar eens luisteren, ga er maar eens staan. Je wordt gek van de herrie”, zegt burgerraadslid Frans Rietveld.

[De Drontenaar 19 oktober 2018]

Lees verder
3 oktober 2018

Geluidsoverlast door het verkeer op De Zuid

Foto: SP

Een paar weken geleden hebben wij informatie ingewonnen bij bewoners aan en nabij De Zuid. Daarop hebben 23 bewoners aangegeven dat zij daadwerkelijk overlast ervaren. Een groot aantal bewoners waren echter niet thuis , zodat wij niet hun mening konden horen.

Lees verder

SP krijgt 23 meldingen van geluidsoverlast De Zuid in Dronten en vraagt om actie

Als het aan de SP ligt, gaat de gemeente Dronten actie ondernemen om de geluidsoverlast van het verkeer op De Zuid tegen te gaan. De fractie kondigt een motie aan.

[De Drontenaar 13 september 2018]

Lees verder

SP inventariseert mogelijke problemen rond geluidsoverlast De Zuid

„Het is niet zo dat we nu meteen de barricaden op gaan, we zijn puur aan het inventariseren.” Dat zegt SP-fractievoorzitter Peter Duvekot over de enquête die zijn partij momenteel houdt naar mogelijke geluidsoverlast van het verkeer op De Zuid.

[De Drontenaar 30 augustus 2018]

Lees verder
11 februari 2018

SP Dronten de deuren langs aan de Zuid.

Foto: Margriet Schellevis / Eigen foto
Op 10 februari zijn we de deuren langs gegaan aan de Zuid in Dronten. We wilden weten hoe de bwoners zelf dachten over de geplande omlegging van de weg. Het blijkt dat bijna niemand blij is met de plannen die ook nog eens een kleine 3 miljoen euro moeten kosten.Lees verder

U bent hier