h

Corona

Tompoucen voor medewerkers vaccinatiestraat

De medewerkers van de vaccinatiestraat in Dronten zijn woensdagmiddag op tompoucen getrakteerd door de lokale SP. 

 

Lees verder

SP steunt GGD-prikkers als reactie op tweet wethouder: „Als je slim bent…”

RONTEN - Peter Duvekot en Jeanet Jonker van de SP hebben vanmiddag tompoucen gebracht bij de priklocatie van de GGD in de Open Hof. Het was een steuntje in de rug van het personeel in een tijd waarin ChristenUnie-wethouder Gerrit Jan Veldhoen zijn vraagtekens plaatste bij hun werk.

Lees verder

Wethouder Dronten schrikt van reacties op ‘niet handige’ tweet over boosterprik: ‘Ik had een andere formulering moeten gebruiken

Nog tijdens de persconferentie die een nieuwe lockdown aankondigt, gooit Veldhoen er zaterdagavond een tweet uit. ‘Als we nu niet weten wat omikron gaat doen, waarom moeten we dan een booster nemen?’ schrijft hij. En: ‘Ze weten niet of die gaat beschermen, maar je moet het wel nemen!?’

Lees verder

Gemeenteraad Dronten stemt tegen de kwijtschelding van de kosten die de horeca moet betalen voor de nieuwe exploitatievergunning

De gemeenteraad van Dronten heeft donderdag een voorstel van de PvdA, om de kosten voor de uitvoering van de exploitatievergunning die horecazaken vanaf 1 januari moeten aanvragen volgend jaar nog niet in rekening te brengen, weggestemd

Lees verder

Politiek wil opheldering over coronapas Walibi

De lokale fracties van de SP, VVD en ChristenUnie in Dronten willen van burgemeester en wethouders weten hoe het nou precies zit met de coronapas voor Walibi. Het pretpark liet begin deze week weten overrompeld te zijn door de mededeling dat bezoekers van de Walibi Fright Nights een QR-code moeten laten zien om te bewijzen dat ze hersteld, negatief getest of gevaccineerd zijn. Eerder zou met de gemeente afgesproken zijn dat dat niet hoefde.

Lees verder
30 augustus 2020

Niet klappen, maar lappen!

Foto: Joske Bervoets-Boersma

De SP vindt het in de huidige tijd niet verantwoord om met veel mensen de straat op te gaan. Kwetsbare mensen kiezen er voor om zoveel mogelijk thuis te blijven. Niet iedereen kan of wil voor een actie de straat op.  Want het is tijd voor actie, actie voor de zorg!

Lees verder
9 juli 2020

Moties SP aangenomen in gemeenteraad

Foto: Fred Bervoets

Helaas had de motie 0% is genoeg om de huurverhoging te stoppen te weinig draagkracht om enige kans van slagen te maken. Alleen de PvdA vonden wij aan onze zijde.

Lees verder
10 juni 2020

SP wil 0% huurverhoging en eind aan verhuurdersheffing

Foto: SP

Landelijk voert de SP actie tegen de huurverhoging. Uiteraard zit onze fractie in Dronten ook niet stil. Tijdens de commissievergadering donderdagavond 11 juni worden twee SP moties besproken:

Lees verder
12 mei 2020

12 mei 2020 Dag van de Verpleging

Foto: SP

Graag hadden we alle zorgmedewerkers in Nederland iets aan willen bieden, als blijk van waardering voor de inzet, die iedereen dag in dag uit toont.

Lees verder
10 mei 2020

Onze zorg verdient meer dan alleen applaus!

Foto: SP / SP

Zorgverleners verdienen onze grootste waardering voor de inzet die ze leveren om het coronavirus te bestrijden. Thuiszorgmedewerkers, huisartsen, ambulance- en ziekenhuispersoneel, medewerkers in het verpleeghuis, gehandicaptenzorg, jeugdzorg en GGZ: we vragen op dit moment het uiterste van ze. Soms met gevaar voor hun eigen gezondheid. Deze coronacrisis laat ons weer zien hoe belangrijk goede zorg is.

Lees verder

Pagina's

U bent hier