h

Sjoukje Leeuw

Ik ben geboren en getogen in Dronten en met uitzondering van een tussenstop om te studeren heb ik altijd in Dronten gewoond. Met 3 katten en 2 valkparkieten woon ik een heerlijk huis in centrum. 

Mijn liefde voor vintage maakt dat ongeveer mijn gehele inboedel afkomstig is uit de kringloopwinkel. Graag struin ik over rommelmarkten op zoek naar een nieuwe schat. In mijn vrije tijd, ga ik ook graag softballen bij "de Vrijbuiters", een gezellige, nieuw gestarte, vereniging in Dronten. Daar ben ik ook actief in de activiteitencommissie. 

In mijn jonge jeugd ben ik actief geweest binnen jongerenvereniging "Nirwana" waar ik verschillende bestuursfuncties heb mogen bekleden. Met veel plezier en weinig middelen organiseerden wij thema-en bandavonden voor de alternatieve jeugd van Dronten. Een goede leerschool waar ik kwaliteiten heb kunnen ontwikkelen die nu in mijn werk van pas komen. 

Na mijn studie sociaal pedagogisch werk ben ik via een vakantiebaantje in de verstandelijk gehandicaptenzorg terecht gekomen. Ik werk inmiddels alweer 16 jaar voor 's Heerenloo, een grootschalige instelling. Hoofdlocatie Ermelo. 

Gestart als begeleider op een woongroep en doorgegroeid naar een functie als persoonlijk activiteitenbegeleider op een klein dagbestedingscentrum in Almere.
Een leuke functie waar ik veel van mijzelf in kwijt kan. 

Naast creatief bezig zijn en het begeleiden van clienten heb ik een coördinerende rol en pionier ik door Almere om mensen met een beperking een passende werkplek te bieden. Bijvoorbeeld door samenwerking te zoeken met bedrijven en de Gemeente. Daarnaast ben ik mezelf verder aan het ontwikkelen als coach. 

Binnenkort start ik als teamcoach, waar ik medewerkers ga coachen op visie op omgaan met probleemgedrag. Ik heb aardig wat invloed op de ontwikkelingen in de zorg, van het instellingsdenken naar cliëntgerichte zorg. Begeleiding bieden vanuit de vraag van de cliënt en vanuit een gelijkwaardige positie. 

Mijn werk is een grote passie en ik ben dan ook zeer gedreven in mijn vak. Ik hoop met creativiteit en gedrevenheid een goede bijdrage geleverd te hebben in mijn functie al burgerraadslid het najaar van 2021. 

U bent hier