h

Onze raadsleden Peter Duvekot en Jeanet Jonker zijn beëdigd

5 april 2022

Onze raadsleden Peter Duvekot en Jeanet Jonker zijn beëdigd

Foto: J. Hobo / SP Dronten

De bedroevend lage opkomst tijdens de gemeenteraadsverkiezingen heeft er gelukkig niet voor gezorgd dat onze partij haar zetels kwijt is geraakt.

Natuurlijk moeten we ons de komende vier jaar achter de oren krabben en ons afvragen hoe we onze inwoners weer gemotiveerd naar de stembussen kunnen krijgen. Want daar ligt een enorme uitdaging. Maar daarnaast kregen we van de kiezers ook een heel duidelijke opdracht.

Ons verhaal dat de bestuurscultuur om moet is beloond met een stijging in aantal stemmen. We zijn nu de grootste van de vier kleinere partijen. En dat geeft verantwoordelijkheid.

De gesprekken over coalitiedeelname worden op dit moment druk gevoerd. Wij zijn er klaar voor. Met als harde eis: dat het roer om moet als het gaat om de cultuur. En als ons dat niet vanuit een coalitie gaat lukken, mag u van ons verwachten dat wij een stevige oppositie zullen voeren waar het nodig is.

Reactie toevoegen

U bent hier