h

Actie voor behoud OV

30 juni 2021

Actie voor behoud OV

Foto: F. Bervoets / SP Dronten

Op 30 juni zijn de petities van dorpsbelangen Swifterbant en Biddinghuizen aangeboden in het Provinciehuis. Teleurgesteld dat gedeputeerde Hr. de Reus (VVD) schitterde door afwezigheid, werden de handtekeningen overhandigd aan twee Statenleden.   

Beide petities zijn in korte tijd vaak ondertekend. Ook zijn er veel schriftelijke en mondelinge reacties binnengekomen. Het leeft in de dorpskernen dat er gesproken wordt over het schrappen van buslijnen.  

Voor de leefbaarheid van Dronten zijn goede busverbindingen essentieel. Ook als er meer huizen gebouwd gaan worden is OV een basisvoorziening. Dit moet dus niet minder, eerder meer. Dat in Corona tijd er minder gebruik gemaakt werd van OV is voor iedereen logisch. Logisch is het ook dat als in september de scholen weer helemaal open gaan er weer gebruik gemaakt gaat worden van de bussen. Ook voor ouderen, die een keer willen winkelen of naar het ziekenhuis moeten, is vaak de bus de enige mogelijkheid om ergens te komen.  

Op initiatief van Peter Duvekot, fractievoorzitter SP, kwamen een aantal gemeenteraadsleden, vergezeld door burgemeester Gebben, met een opvallende gele schoolbus naar het provinciehuis. Daarmee ondersteunen zij de eis van de inwoners om geen buslijnen te schrappen, maar de noodzakelijke OV in stand te houden. 

 

Foto: J. Bervoets / SP Dronten

Reactie toevoegen

U bent hier