h

Verklaring naar aanleiding van het artikel “SP over ‘Polen’ in woonwijken: „Die mensen leveren alleen maar problemen op” in de drontenaar op 24 mei.

24 mei 2021

Verklaring naar aanleiding van het artikel “SP over ‘Polen’ in woonwijken: „Die mensen leveren alleen maar problemen op” in de drontenaar op 24 mei.

Foto: Fred Bervoets

Wij willen heel helder zijn. De SP in Dronten betreurt dat de indruk gewekt wordt dat arbeidsmigranten mensen zijn waar geen contact mee te maken is en dat zij alleen maar problemen opleveren. Dit is vanzelfsprekend niet het standpunt van onze fractie die zich juist altijd hard maakt voor goede huisvesting en zorg van en voor arbeidsmigranten.

Ons raadslid Frans Rietveld heeft in een informatiebijeenkomst van de gemeenteraad wat onhandige uitspraken gedaan die gebaseerd zijn op eigen persoonlijke ervaringen. In dit soort informatiebijeenkomsten van de raad worden geen politieke standpunten uitgewisseld, en spreken raadsleden informeel met elkaar om tot een goede beeldvorming te kunnen komen. Wat natuurlijk niet wegneemt dat de uitspraken erg onhandig zijn en op deze manier natuurlijk niet het standpunt van onze fractie verwoorden.

Reactie toevoegen

U bent hier