h

Persbericht: AKTIE VOOR MENSEN IN NOOD

31 juli 2016

Persbericht: AKTIE VOOR MENSEN IN NOOD

Foto: SP

Persbericht: Aktie voor mensen in nood. Op woensdag 3 augustus om 08:30 uur wordt er voor het gemneentehuis door leden en donateurs van de weggeefwinkel Dronten in samenmwerking met de SP Dronten actie gevoerd. De opslagruimte van de winkel wordt "verplaatst" naar het gemeentehuis.

Tevens zal de cheque van 5000 symbolisch worden teruggegeven aan de gemeente. En het “zwartboek van de 5000 euro” zal aan de wethouder worden aangeboden. In dit zwartboek staan de persoonlijke verhalen; wat deze hulp voor een ieder heeft betekend en welke gevolgen het heeft voor de betrokkenen als dit initiatief gaat stoppen.  

Bea Schaap is een vrijwilliger die bijna 24 uur per etmaal klaar staat voor mensen in een probleem situatie. Zij helpt mensen aan kleding, voeding, of huisraad in afwachting van een hulptraject. Om dit werk te kunnen doen, maakt zij gebruik van donaties. 

In januari 2016 ontvangt zij een prijs voor “Het beste idee van Dronten”. Deze prijs bestaat uit een bedrag van 5000 euro. Dit geld heeft zij niet ontvangen, want er moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Welke voorwaarden dit zijn is niet duidelijk.

Ook is er een pand nodig waaruit de activiteit kan plaatsvinden, want inmiddels barst haar huis bijna uit zijn voegen, zo vol staat alles. Ook haar privéleven lijdt hieronder.

Er is vanuit de gemeente Dronten onvoldoende ondersteuning geboden, terwijl het blijkbaar wel in hun armoedebeleid past. Je ontvangt niet zomaar een prijs!

De donateurs en de mensen die worden geholpen komen nu in actie om op deze manier de gemeente in beweging te krijgen. 

Iedereen die dit initiatief een warm hart toedraagt zal hierbij aanwezig zijn.

Reactie toevoegen

U bent hier